Hur spelar man baccarat?

Baccarat är ett urgammalt spel som har en air av elegans runt sig. Det har länge varit det spel som föredras av de som spelar om riktigt stora pengar, miljontals kronor. Men man behöver inte vara miljonär för att spela baccarat, utan det kan vem som helst göra. Baccarat är ett underhållande spel som är lätt att lära sig.
Hur spelar man baccarat?

Så spelar du baccarat online

Vid en första anblick kan baccarat verka väldigt komplicerat och kräva en hel massa räknande. Men det är vid en första anblick. När man lärt sig reglerna så är baccarat snarare ett av de enklare casinospelen som man kan spela online. I baccarat kan man satsa på tre möjliga slutresultat: att spelaren vinner, att banken vinner, eller att det blir oavgjort. Observera då att även om man är spelaren, så innebär det inte att man måste satsa på att man ska vinna, utan det handlar enbart om terminologi. Den vanliga varianten av baccarat som spelas kallas Punto Banco, där punto är spelaren och banco banken.

Baccarat spelas med ett antal kortlekar, ofta sex eller åtta stycken, ungefär som blackjack. Målet i baccarat är då att komma så nära nio poäng som möjligt, där kortens värde är det samma som står på dem. Undantagen är 10, knekt, dam och kung som är värda 0, och ess som är värda 1. Spelet börjar med att spelaren och banken får två kort vardera, där så summorna läggs ihop. Skulle summan överstiga 9, alltså bli tvåsiffrig, så tas första siffran bort, och 16 blir till 6 till exempel.

Det är nu det blir lite komplicerat, om spelaren eller banken ska dra ett extra kort. Spelaren drar ett tredje kort om denne har 5 eller lägre, och banken inte har 8 eller 9. Banken drar ett nytt kort om denna har 2 eller lägre, och spelaren inte har 8 eller 9. Har så banken 3 dras ett nytt kort om spelarens tredje kort inte var en 8:a. Har banken 4 dras ett nytt kort om spelarens tredje kort inte var 2- 7. Med en 5:a drar banken ett tredje kort om spelarens tredje är 4 - 7. Slutligen, om banken har 6, så dras ett tredje kort om spelarens tredje kort är 6 eller 7.