Hur spelar man texas hold'em?

Texas Hold'em har varit den mest populära varianten av poker i flera decennier nu, och det ser inte ut som det kommer att ändra sig. För den som vill börja spela poker så är Hold'em ett bra val – det är ganska så lätt att lära sig, samtidigt som det har tillräckligt med komplexitet för att det ska finnas mycket att upptäcka. Dessutom så är det roligt och spännande att spela.
Hur spelar man texas hold em?

Så spelar du Texas Hold'em

För att kunna spela Texas Hold'em så måste man till att börja med känna till de olika pokerhänderna – ett par, stege, färg och alla de andra. Då de allra flesta nog spelat poker för nöjes skull så hoppar vi över det steget för att i stället förklara hur Texas Hold'em skiljer sig från "vanlig" poker där varje deltagare får fem kort.

I Texas Hold'em får alla deltagare till att börja med två kort, varefter spelarna får satsa, syna, höja eller lägga sig. Därefter läggs tre stycken kort ut på bordet, öppet så alla kan se dem, så kallade gemensamma kort, och en ny satsningsrunda följer. Sedan läggs ytterligare två öppna kort upp på bordet, ett i taget med en satsningsrunda efter varje. Vinner gör då den som har den bästa handen, eller den enda som inte lagt sig.

För att avgöra vem som har den bästa handen så kan varje deltagare använda sig av valfritt antal av de två egna korten och de fem gemensamma. Det gör att rent teoretiskt kan två eller flera spelare få exakt samma hand – om till exempel 10 till ess i spader ligger som öppna kort så har ALLA deltagare fått en royal straight flush. Att så sker är dock rätt så ovanligt. Men för det mesta så kommer man använda sig av minst ett av sina "egna" kort för att bygga sin pokerhand.